• mandag , 20 marts 2023

Debat: Sikke noget vindmøllevrøvl

Poul W. Dall fra Bylderup Bov svarer 9. september i JV på mit tidligere indlæg. Jeg kan slet ikke følge med i hans jongleren med tallene, men det behøver jeg jo heller ikke.
Sidst jeg kiggede på min elregning, udgjorde PSO-afgiften 27 øre pr. kWh, som går lige ned i P.W. Dalls lommer, uanset om der er brug for hans vindmøllestrøm eller ej. Det er rigtigt, at vindmøllebranchens lobbyister løber rundt og siger, at hvis bare man selv ejer møllerne, så kan man ikke høre dem. Det kan måske skyldes, at mens vindmøllerne fylder opstillernes lommer, drysser der også guldstøv i ørene på dem.
Jeg modtager fra tid til anden hårrejsende historier fra sagesløse borgere, der er blevet, eller har udsigt til at blive, påtvunget naboskabet til disse monstermaskiner. Og da er der ikke tale om bekymring, men om reelt oplevede støjgener. Og som myndighederne intet kan stille op imod, fordi loven snarere beskytter P.W. Dall og hans vindmøller, end de berørte naboer. Som jeg skrev i min artikel, er der nemlig kun støjgrænser ved sølle to vindhastigheder. Og det betyder jo altså, at møllerne faktisk har lov at buldre løs, uanset hvilke af VidenOmVinds paroler, P.W. Dall kan recitere som en anden papegøje.
Der er folk, der oplever, at deres huse runger, som følge af lavfrekvent støj. Der er folk, der må fraflytte deres ejendomme, fordi grådige vindmølleopportunister som P.W. Dall vægter penge over sine naboers livskvalitet og ejendom. Se det er fakta, hr. P.W. Dall.
Men lad os dog mødes i enighed om, hr. P.W. Dall, at vindmøller bør være en folkesag, hver mands eje. Så lad os enes om, at vores alle sammens DONG Energy skal se at stille så mange vindmøller som det er nødvendigt op på Horns Rev 4, 5, og 6. For der er blæsten frisk, og møllerne generer ikke sagesløse borgere.
Men P.W. Dall kan jo så blive nødt til at tage hænderne op af lommerne og arbejde for føden.
Kurt Hjort-Gregersen, Føvlingvej 6, Føvling

Bragt i JydskeVestkysten 15/9 2015

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar