• fredag , 14 juni 2024

Musik og kunst og vindmøllers støjen – deltag den 21/1 2015

INDBYDELSE TIL VIGTIGT ARRANGEMENT: Musik og kunst og vindmøllers støjen

Indlæg af billedhugger Bjørn Nørgaard og billedkunstner Heine Skjerning fra Kunstakademiets Landskabsudvalg og visning af kortfilmen ”In the silence of nature” med repræsentanter fra toppen af svensk kulturliv.

Onsdag den 21. januar 2015 kl. 17.00-19.00natur
Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 – Aarhus C

Store vindmøller støjer på mange måder. De roterende vinger skaber uro i landskabet. De er synlige på kilometers afstand og visuel forurening af naturen. Men værst er den pulserende støj, der generer naboerne.

Dette viser kortfilmen ”In the silence of nature”, der er lavet af den danske journalist Peter Skeel Hjorth og den svenske dirigent Mats Rondin. De ville med kunsten som virkemiddel skabe forståelse for nødvendigheden af at tage større hensyn til vindkraftens negative konsekvenser.
Kortfilmen havde premiere i Gloria Bio i København den 17. juni 2014.

Efter filmen fortæller Peter Skeel Hjorth om filmens tilblivelse og gennemgår også et lydmanifest fra Det Kongelige Svenske Musikakademi samt problemerne med vindmøllestøj, som er anderledes end anden støj.

Derefter giver billedhuggeren, professor Bjørn Nørgaard, sit syn på sagen. Repræsentant for Kunstakademiets Landskabsudvalg, billedkunstner Heine Skjerning, kaster et æstetisk blik på landskabet. Og Kent Nielsen fra Grindsted fortæller om livet som nabo til vindmøller i industristørrelse.

Yderligere information og tilmelding senest 19. januar 2015:
Henriette Vendelbo
henriettevendelbo@gmail.com

Mobiltlf. efter kl. 16.00:  5080 0573

Link til at finde Godsbanen: http://godsbanen.dk/om-godsbanen/find-godsbanen/

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar