• onsdag , 23 juni 2021

Næstved: Vindmøller ved Saltø og Sparreholm Godser

Næstved Kommune har vedtaget en vindmølleplan, der blandt andet giver mulighed for at opføre store vindmøller ved Saltø og Sparresholm Godser.

Læs hele indlæget fra d. 25. september 2012 på www.naestved.dk

NB: Kom med dit synsounkt senest d. 23. oktober 2012

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Petrusjka Skjerning
  20. oktober 2012 at 19:25 Svar

  Jeg er arkitektstuderende ved Kunstakademiets Arkitektskole, og studerer landskab og bygning. Jeg er umådelig bedrøvet over at man i den grad tilsidesætter landskabet i Danmark ved at opstille enorme vindmøller på 150 meter på land. Det vil fuldstændig ødelægge vores landskab, hvis disse kæmper skal rage op på den måde. Jeg er tilhænger af vindmøller generelt, men jeg mener absolut at den slags kæmper der her er tale om på 150m hører til på havet, hvor skalaen er større og ikke kan sættes op på land. Jeg er vokset op på Sydsjælland ved Sparresholm og kender og elsker dette landskab, hvor der også er Marguerite-rute, flere fredede naturarealer, og hvor kunstnere gennem mange år er rejst til, for at studere og arbejde i det storslåede landskab ved det tidligere Kunstakademiets Kollegium. Jeg er rent ud sagt målløs over, at man kan overveje at stille 150 meter høje vindmøller op i et landskab hvor den maksimale højde er de smukke skoves trækroner (og her kan det for god ordensskyld nævnes at fuldvoksne træer, som dem der her er tale om, primært bøg og eg, maksimalt bliver 25-30m høje). Det er stik imod al sund fornuft at opstille noget så højt som 150 meter. 150 meter høje vindmøller vil være allestedsnærværende i et sådan landskab. Det er sund og skam – og stik imod alt hvad vi lærer på min skole, der er en af de højeste læreanstalter i Danmark. Jeg beder jer tænke jer om, og droppe at tillade havvindmøller på land. Jeg synes simpelthen, at det er for pinligt at vi i dagens Danmark seriøst kan overveje at lave så store, iøjenfaldende fejltagelser! Vær søde at lade være! I er velkomne til at offentliggøre min kommentar og navn da jeg er fuldstændig står ved min holdning og ved at jeg vil have opbakning fra de fleste i mit fag. Petrusjka Skjerning

 2. Janne Mangaard
  21. oktober 2012 at 13:58 Svar

  Den ene dag hører man, at et stykke jord blevet fredet. Den næste dag, at der skal sættes vindmøller op — i samme område…..
  Jeg undre mig meget, taler man ikke sammen i denne kommune ?
  Eller har det noget at gøre med, hvem der ejer hvad ?
  Håber virkelig der bliver lyttet til dem, der protesterer mod vindmøllerne, og prøver at åbne øjene på de personer bag skrivebordene, for de kan bestemt IKKE have været ude på området, for så var det aldrig kommet så langt, at dette eller ovenstående indlæg havde været nødvendigt at skrive.
  Lyt til folk der bor på stedet……. SE på naturen ….. og find andre løsninger. Vindmøller er IKKE altid sagen.
  Janne Mangaard-
  Janne Mangaard.

Skriv en kommentar