• søndag , 21 april 2024

TV2 Østjylland: Debatprogram om kæmpevindmøller

Se programmet “Ud med sproget” fra d. 9. maj 2012 på www.tv2oj.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Rita Petersen
  16. maj 2012 at 00:02 Svar

  Politikeren Claus Leick, Skanderborg tror virkelig på, at VVM-redegørelser (som udarbejdes af vindmølleopstillerne) giver et retvisende billede af generne og de sundhedsmæssige aspekter. Jeg glæder mig til at læse rapporten fra Skanderborg og bliver meget overrasket, hvis den siger andet end at loven er overholdt.

  Problemet er jo netop, som Susanne Jensen så fint får med, at lovgivningen ikke beskytter naboerne men kun vindmølleindustrien.

  Hvorfor startede man en revision af støjbekendtgørelsen?
  Det var vel fordi Delta m.fl. i årevis havde bildt politikerne ind, at der ikke var problemer med lavfrekvent støj, så længe den udendørs støj var under 44 dB(A) ved 8 m/s.
  Man troede, at det ville være ”gratis” at love borgerne tryghed med en lavfrekvent støjgrænse på 20 dB(A) indendørs, sådan at de blev ligestillet med støj fra al anden virksomhed. Men man blev hurtigt klogere……

  Vestas måtte hurtigt melde ud, at deres møller ikke ville kunne overholde en grænseværdi på 20 dB(A) indendørs. Hvis de skulle kunne leve op til det, så skulle møllerne placeres meget længere væk fra naboerne.

  Hvad gør man så i ministeriet?
  Kreativ bogføring ville man nok kalde det andre steder. Hvis den ændrede bekendtgørelse ikke måtte få indflydelse på afstanden til naboer, så blev man nødt til at fastsætte nogle totalt urealistiske beregningsmetoder i støjbekendtgørelsen. Ja og så oven i købet lovgive om, at der ikke måtte støjmåles. Det ville folk nok ikke gennemskue, trodede man. Men det gjorde de!

  Det værste er de mange mennesker, som allerede nu har fået smadret deres tilværelse. Politikerne bør kunne stilles til ansvar.

  Politikerne handler mod bedre viden. Naboer rundt omkring i landet og i hele verdenen råber jo op om de gener som de oplever, efter at de har fået store vindmøller som naboer. Og det er virkelig alvorlige gener der rapporteres om!

  Jens Joels uvidenhed på området er jo rystende og jeg ike helt ondt i maven.

Skriv en kommentar