• lørdag , 21 maj 2022

Flere vindmøller til Bornholm

Kommunernes Landsforening opfordrer landets 98 kommuner til, at fortsætte med vindmølleplanlægningen – og her på Bornholm er man faktisk godt i gang.

Læs mere og se TV-indslaget fra d. 5. december 2011 på www.tv2b.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  7. december 2011 at 07:40 Svar

  Målsætningen om, at halvdelen af elforbruget skal komme fra vind i 2020, er et luftkastel. Allerede i dag kniber det med at indpasse vindmøllernes produktion, svarende til 22 % af den samlede elproduktion, i energsystemet. 1/3 af strømmen eksporteret nordpå eller sydpå, når vindmøllerne producerer mere strøm end der er brug for. De dækker således i realiteten kun 14 % af det danske elforbrug i dag.

  Fremover er udfordringen i udbygningen af vindkraften, at vores naboer i syd og mod nord også udbygger den. Da vindmøllerne over det meste af Europa kører og står stille på omtrent de samme tidspunkter, bliver det fremover stadig sværere at bruge transmissionskablerne mod syd og nord som såkaldt balanceringskraft, uanset hvor meget de udbygges.

  Alle vil have for meget eller for lidt strøm til rådighed på de samme tidspunkter. Fuld konventionel el-kapacitet vil fortsat være nødvendig som back-up.

  KL’s opfordring til kommunerne bygger således på et luftkastel.

Skriv en kommentar