• onsdag , 24 april 2024

Brønderslev Kommune igen, igen

Med partiet Venstre i spidsen ønsker Brønderslev Kommune at placere kæmpevindmøller ved Pulsen, på trods af åbenlyse mangler når man taler vindenergi – nemlig vind.

Læs hele artiklen fra d. 10. august 2011 på www.nordjyske.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  12. august 2011 at 18:00 Svar

  Loven om fremme af vedvarende energi er særdeles kritisabel på flere punkter:
  1: Samme støtte til vindmøller i vindsvage og vindstærke placeringer. Vindmøllerne ved Skaføgård ville kunne producere dobbelt så meget el i deres levetid, hvis de i stedet placeres ved Ebeltoft Færgehavn. Det må da være det bedste for samfundet? Dobbelt så meget el for den samme støtte på ca. 6,5 mill per MW? Så ingen støtte til vindmøller i vindsvage placeringer!
  2. Lokale kan kun opnå 20% medejerskab, og det endda det til fuld pris. Uden hensyn til, at de som elforbrugere er med til at betale 2/3 af anlægsinvesteringen over posten “almene forpligtelser” på el-regningen.
  3. Fuldkommen utilstrækkelig økonomisk kompensation til naboerne. Det er småpenge, mølleopstillerne slipper afsted med at betale. Naboejendomme til kæmpevindmøller er i praksis usælgelige. Selv den mest inkarnerede vindmølle-tilhænger vil ikke bo nabo til et sådant industrianlæg. Måske til vindmøller i størrelsen 40-50 meter, som vi er vant til i landskabet. Men ikke til industrianlæg på 125-150 meters højde.
  4. Støtte til nedrivning af mindre vindmøller, der allerede er betalt og producerer strøm billigt. Det er det glade vanvid og kan kun forklares som støtte til vindmølleindustriens salg af nye kæmpevindmøller til erstatning af de mindre vindmøller. Til gene for naboerne, der hidtil har kunnet leve som naboer til mindre vindmøller. Men ikke til industrianlæg.

Skriv en kommentar