• søndag , 5 december 2021

Vindmøller er ikke grimme

Med stor undren – og så alligevel ikke – har jeg læst lederen i JP Aarhus 20/6 om vindenergi. Der beskrives ”den fikse idé”, Aarhus har fået om at være landets vindhovedstad. Hvorledes det vil sortne for det indre øje at se på en kommende vindmøllepark i Aarhus-bugten, og at Samsø er truet på brødet, hvis vindmølleparken realiseres. Hvor er det dog betænkeligt, at en af Danmarks største erhvervsaviser er så langt væk fra virkeligheden.

Læs hele læserbrevet fra d. 3. juli 2011 på www.jp.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Lars Klottrup
    3. juli 2011 at 11:53 Svar

    Om vindmøller er smukke eller grimme må blive en subjektiv sag. Men at de bringer et visuelt meget forstyrrende element ind i landskabsoplevelsen er et objektivt faktum, som taler imod vindmøller midt i et så naturskønt område som Århus Bugt.

    Det er også et faktum, at vindmøllerne skal placeres klods op af Natura 2000-området Mejl Flak, hvis dyreliv vil blive forstyrret visuelt og med lavfrekvent støj. Af samme grund har Danmarks Naturfredningsforening i januar måned klaget til EU på grund af lavtgående fly over Natura 2000-områder. Men mærkeligt nok støtter de samtidig vindmøllers forstyrrelse af Mejl Flak. Støj er åbenbart ikke støj for Danmarks Naturfredningsforening.

    Danmarks Naturfredningsforening taler med flere tunger og har et problem med troværdigheden, når det gælder beskyttelsen af natur og borgere mod kæmpevindmøller.

Skriv en kommentar