• onsdag , 6 december 2023

Vindmølleforening undrer sig

Danmarks Vindmølleforening mener, at politikerne i nogle kommuner er blevet bange for en lille gruppe vælgere, der maner skræmmebilleder frem om konsekvenserne af at rejse store vindmøller.

Læs hele artiklen fra d. 22. marts 2011 i e-udgaven af Adresseavisen Syddjurs

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  22. marts 2011 at 13:33 Svar

  Modstanden mod megavindmøller på land er GIGA, og der spores en vis desparation fra Danmarks Vindmølleforenings side. Hvordan ellers forklare de usande påstande, såsom:

  1. Den allerbilligste strøm kommer fra vindmøller på land. Den allerbilligste strøm kommer fra kul-og gasfyrede kraftværker, jvnf. OECD-rapporten Projected Cost of Generating Electricity – 2010 Edition.

  2. Med de “usaglige skræmmebilleder” menes vel de mange internationale sundhedsundersøgelser af naboer til vindmøller, der munder ud i anbefalinger af en mindsteafstand til naboer på 1,5 til 2 kilometer. Hvorfor modbeviser Danmarks Vindmølleforening ikke de undenlandske undersøgelser med systematiske, danske kliniske undersøgelser? Der er ikke foretaget en eneste sådan klinisk undersøgelse i vindmøllelandet Danmark. Det skriger da til himlen, de mange klager fra naboer til Megavindmøller taget i betragtning!

  3. Den alfaderlige og arrogante vurdering af kommunernes indsats, som om de var underlagt Danmarks Vindmølleforening, skriger ligeledes til himlen. De kommuner, der ikke vil lade sig kommandere med af Danmarks Vindmølleforening, tager såmænd blot det kommunale selvstyre og borgernes sundhed alvorligt!

Skriv en kommentar