• onsdag , 22 marts 2023

Vindmøller er gode naboer

Hvis man skal tro modstandergrupperne er vindmøller den værste nabo, man kan forestille sig. Men ifølge en ny undersøgelse fra Home forholder det sig helt anderledes. Boligejerne stemmer nemlig i 75 pct. af tilfældene rockerborge øverst på listen over dårlige naboer. På de sekundære placeringer kommer institutioner til kriminelle (19 pct.), trafikerede veje (17 pct.), gylletanke (14 pct.) og støjende industri (9 pct.).

Læs hele nyheden fra d. 1. marts 2011 på www.windpower.org

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Rita Petersen
  16. april 2011 at 00:56 Svar

  Vindmøller er uønskede naboer.

  Hvis Vindmølleindustrien er god til noget, så er det at mistolke undersøgelser.

  For nylig skrev Vindmølleindustrien bl.a.: ”En undersøgelse fra Home viser, at vindmøller er gode naboer”. Undersøgelsen der henvises til er ikke ny som det påstås. Den er fra juni 2010 og er besvaret af 723 personer i Homes boligpanel.

  Home undersøgte hvad boligejere og boligkøbere frygter mest.

  “Hvis du forestiller dig, at du var på udkig efter et nyt hjem, hvad ville så være den mest negative faktor ved en bolig”, spurgte Home.

  Der skulle vælges én af elleve uønskede naboer tæt på boligen: Trafikeret vej, vindmølle, landbrug/gylletank, støjende virksomhed, kirke/-gård, supermarked/p-anlæg, tankstation, institution for kriminelle eller stofmisbrugere, ”rockerborg”, ved ikke og andet.

  Vindmølle tæt på boligen kom på 8. pladsen over uønskede naboer.
  Det fordrejer Vindmølleindustrien til, at vindmøller er gode naboer. RYSTENDE!

  Over 1/3 af respondenterne var bosat i Region Hovedstaden, så derfor kan det ikke overraske, at rockerborgen (31,3 %) og institutionen for kriminelle eller stofmisbrugere (19,9 %) kom ind på 1. og 2. pladsen over uønskede naboer. Der er ikke mange i hovedstadsområdet, der kender til generne fra en vindmølle. De kender derimod til utrygheden med skyderier, vold og narko.

  Ca. 1/4 svarede, at en trafikeret vej (16,6 %), en støjende virksomhed (8 %) og en vindmølle (1,4 %) vil være den mest uønskede nabo. Det resultat burde give Vindmølleindustrien stof til eftertanke!

  De færreste ved, at vindmøller må støje op til 9dB(A) mere end en virksomhed i aften-/nattetimerne.

  Naboer til vindmøller ved, at vindmøllestøjen ofte opleves værre i nattetimerne end i dagtimerne modsat støjen fra de trafikerede veje, som i langt de fleste tilfælde aftager i løbet af aftenen.

  ”Den lille gruppe godt organiserede vælgere” som Danmarks Vindmølleforening kalder de mange hundrede modstandere af store vindmøller på land, sætter sig grundigt ind i tingene. Burde man ikke også kunne forlange det af Vindmølleforeningen og Vindmølleindustrien?

  I stedet for at manipulere med undersøgelser skulle Vindmølleindustrien hellere bruge kræfterne på at gøre vindmøllerne mindre støjende og mere effektive, uden at de absolut skal vokse op i himlen.

  Rita Petersen
  Talsmand for Kappelgruppen http://www.visigernej.dk
  Gottesgabe Strandvej 4
  4900 Nakskov

Skriv en kommentar