• søndag , 25 februar 2024

Klimakommisionens formand svarer på spørgsmål

Klimakommissionen har præsenteret sin plan for, hvordan Danmark bliver fossilfri. På Ingeniørens hjemmeside har en del borgere stillet spørgsmål og fået svar, f.eks.:

Spørgsmål: Der henvises meget til havvindmøller i rapporten og at de skal stå for en stå del af energiforsyningen. Hvilken betydning har dette for projekter inde i landet om at sætte så store møller op at de har størrelse som havvindmøller? Indgår de også i strategien eller er oplægget at de allesammen skal placeres i havet og ikke inde i landet?

Svar: Langt hovedparten skal opstilles på havet. Det er ganske vist billigere på land, men det volumen vi skal op på samlet set gør det vanskeligt at forestille sig, at det skal ske på land. Landmøller vil dog også være en del af fremtiden.

Spørgsmål: Hvorfor satser man i rapporten så ensidigt på offshore vindkraft, når det er påvist, at vindkraft på havet er op til 3 gange dyrere end vindkraft på land? Det er unødigt fordyrende og hindrer en hurtig omstilling til vedvarende energi.

Svar: Fordi det er helt urealistisk at forestille sig, hvor man skal stille så megen kapacitet vindkraft op på land. Det er rigeligt svært at finde pladser til de nuværende beskedne udbygninger, for slet ikke at tale om forsøgsmøllerne.

Læs kommissionens formand Katherine Richardson mange svar til læserne på www.ing.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar