• onsdag , 29 maj 2024

Bør der være grænser for vindmøllestøj?

I forbindelse med LNtK’s video om Viden om Vind/ Danmarks Vindmølleforening’s fejlinformation til befolkning og politikere om grænser for vindmøllestøj, blev der (ganske vist ikke videnskabelig) stillet et spørgmål i en FB-afstemning, om der bør være støjgrænser for vindmøllestøj.

Mange vil nok tro, at der findes grænseværdier for støj, da Vindmøllebekendtgørelsen siger at støjgrænserne gælder ved 6 og 8 meter pr. sekund.
Men hvorfor er der eksempelvis ingen støjgrænser ved 6,01 og 8,01 m/sek. osv. Det virker indlysende, at dette smarte trick med kun 2 vindhastigheder gør det umuligt at håndhæve overholdelse af reglen. Derfor er der i praksis ingen grænseværdier for vindmøllestøj, der kan kontrolleres.

Hvis man ønskede at beskytte mod vindmøllestøj, ville loven være formuleret således: “Støjgrænser for vindmøllestøj skal overholdes ved alle vindhastigheder”.
Alle vil nok synes det var underligt, hvis en hastighedsbegrænsning på fx 50 km/t bortfalder, hvis man køre 51 km/t. Det virker jo nærmest absurt.

FB-afstemningen viser meget klart hvad de adspurgte mener om støjgrænser for vindmøllestøj.

/LNtK

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar