• onsdag , 29 maj 2024

Flertal for vindmøller smuldrer

Se og hør udsendelsen fra TV2 Nord

Borgerne i Øster Hassing, Gandrup og Holtet slipper formentlig for en park med kæmpe vindmøller, efter at Venstre i Aalborg Byråd har ændret holdning og nu går imod vindmøllerne.
Af Birgit Rostrup

Der var fra start for nogle år siden indædt modstand og kamp mod kommunens planer om en park med nye kæmpe vindmøller ved Øster Hassing. Men det politiske flertal for møllerne var lige så massivt. En ny EU-regel om miljøvurdering har dog trukket projektet i langdrag, og nu vil Venstre ikke længere være med. Ifølge partiets borgmesterkandidat, rådmand Tina French, er beslutningen endegyldig.

-Vi siger hertil og ikke længere, så nu trækker vi stregen i sandet. Det er vores indstilling, siger Tina French.

Byrådets flertal for vindmølleparken ser nu ud til at smuldre væk.

-Der er 3200 indsigelser og rigtig mange mennesker, der er bekymret over det her. Det er ikke rimeligt, at folk der har deres hus til salg eller arbejder med en udvidelse eller andre ting, fortsat skal holdes hen på den her måde, siger Tina French.

Hendes partifælle i lokalområdet, byrådskandidat Carsten Kristensen, betegner de 3200 indsigelser som Danmarksrekord.

-Det overrasker mig ikke, at der kom så mange indsigelser, for der er tale om en park med 100 meter høje vindmøller i et forholdsvist tæt bebygget område, siger Carsten Kristensen.

Som det eneste socialdemokratiske byrådsmedlem har Rose Sloth Hansen fra begyndelsen stemt imod vindmølleparken i Øster Hassing.

-Det gør indtryk med så mange indsigelser. Der er tale om rigtig store vindmøller, og jeg synes, at vi skal respektere, at folk ikke vil have dem så tæt på deres by. Jeg har faktisk oplevet, at folk er kommet hen til mig med tårer i øjnene, fordi de er så bange for, hvad de her møller kommer til at betyde for deres hverdag, siger Rose Sloth Hansen

Aalborg Byråds yngste medlem er glad for Venstres seneste udmelding, og hun håber på, at flere fra hendes eget parti, Socialdemokratiet, følger trop. Det samme gør Venstres borgmesterkandidat.

-Jeg forventer, at de vælger at følge med os i Venstre, siger Tina French.

Tilsyneladende følger de andre med.

-Jeg troede ellers, vi havde en aftale. Nu har jeg også talt med borgmesteren, Thomas Kastrup-Larsen, og vi kan meddele, at Socialdemokratiet næppe vil fastholde et så stort projekt som vindmølleplanen i Øster Hassing, hvis der ikke er bred opbakning til den, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Poul B Andersen
    24. maj 2017 at 22:28 Svar

    Det meddeles netop nu at borgerne i områderne Øster Hassing, Gandrup og Holtet bliver befriet for bekymringer om Kæmpevindmøller hvor de bor. 3200 indsigelser gjorde indtryk på politikerne der siger nu er det nok.

Skriv en kommentar