• fredag , 14 juni 2024

EU-dom kan stoppe alle danske vindprojekter

Danske kommuner kan blive tvunget til sætte alle igangværende projekter i bero, fordi man ikke har fulgt den gældende lovgivning på området. Miljøstyrelsen er i gang med at undersøge konsekvenserne.

Af Kristian Balle Ravn 9. feb 2017 kl. 12:54

Danmark er kommet på kant med gældende EU-lovgivning, når det gælder miljøgodkendelser til blandt andet husdyrbrug og vindmølleparker. Problemet er, at Danmark ikke har taget en række regler fra et EU-direktiv med i den nationale miljøvurderingslov.

Miljøstyrelsen maner dog til besindighed og mener, sammen med Vindmølleindustrien, at det ikke får en betydning i praksis, hvorimod førende professor i jura ved Københavns Universitet er af en anden opfattelse.

‘Konsekvensen kan i værste fald blive, at alle verserende sager om miljøgodkendelse af husdyrbrug og opsætning af vindmøller må sættes i bero. Det betyder blandt andet, at Danmark må vente med at opføre nye vindmøller på fastlandet, indtil de danske myndigheder har fået styr på lovgivningen, og det kan tage lang tid.’

Så kontant er professor dr.jur. ved Københavns Universitet Peter Pagh i en artikel i tidsskriftet ‘Tidsskrift for Miljø’ fra december 2016.

Læs artiklen her… 

Læs også artikel fra EnergiWatch fra 13. september 2017

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar