• tirsdag , 16 august 2022

Debat: Hvornår fikser vindmølleindustrien deres snydesoftware?

VW begynder at fikse deres snyde-biler i januar. Hvornår begynder vindmølleindustrien at fikse deres snydesoftware?

Det førende støjberegnings- og projekteringsprogram for vindmøller, WindPro fra EMD International A/S, anbefaler danske vindmølleopstillere at udnytte, at der kun er støjgrænser ved vindhastigheder på 6 og 8 m/s.

Det sker ved kun at drosle møllerne ned ved disse vindhastigheder. Ved andre vindhastigheder lader styrecomputeren vindmøllen køre fuld kraft, uanset den mange gange for høje nabostøj, det giver.

VW snyder ved at softwaren sørger for, at udledningen af de skadelige gasser sættes midlertidigt ned, når bilens computer opdager, at den er i gang med en test på et særligt rullebånd. Svarende til, at vindmøllesoftwaren drosler hastighed og støj ned, når den måler bestemte vindhastigheder.

Hvor er den offentlige forargelse over vindmølleindustriens snydesoftware?

Hvilke initiativer har folketinget foretaget for at komme problemet til livs? Problemet har nemlig været kendt i adskillige år. Det fremgår bl.a. af manualen til WindPro 2.8 fra Maj 2012, side 527.

Det er på tide, at vindmøllebekendtgørelsen ændres til, at støjgrænserne gælder ved alle vindhastigheder. Og at vindmølleindustrien får klar besked om at fikse deres snydesoftware.

Af Lars Klottrup, Mosevej 1, Hedeskov, Rønde
Bragt i Randersidag 9/10 2015

Tyv tror, hver mand stjæler

Var reaktionen fra Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.
Læs  Skive Folkeblad 22/10 2015   (må desværre ikke gengivers her på siden)

Tyv tror, hver mand stjæler

Sådan lød overskriften på adm. direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hyllebergs, indlæg i Folketidende 20. oktober, hvor han mener Lars Klottrup leverer en lind strøm udokumenterede eller direkte forkerte påstande i vindmølledebatten.

Jan Hylleberg mener, at Lars Klottrup har sat sig for at “bevise” at vindmølleindustrien snyder på vægten, og fastslår samtidig at man ikke hører mere støj fra vindmøller ved vindhastigheder højere end otte m/s, end man gør ved netop otte m/s, og skriver at dette er dokumenteret i et teknisk notat fra DELTA til Miljøstyrelsen i 2014.

At notatet skulle være en dokumentation, ligner det man roligt kan kalde “en forskruet sandhed”, når der i notatets resume’ står: “For højere vindhastigheder, omkring 10 og 11 m/s er der dog en svag tendens til, at støjen igen er sammenlignelig.
Datagrundlaget i dette vindhastighedsområde er dog spinkelt”.

I notatets konklusion står der: “Datagrundlaget over 9 m/s er dog spinkelt”.

Det er langt fra første gang, Vindindustrien og Danmarks Vindmølleforening har gjort et spinkelt grundlag, til deres fakta.

Så er der den aktuelle skandale med snydesoftware. Men hvad står der egentligt i manualen på side 527, til WindPro 2.8 fra maj 2012 fra EMD International A/S.

Der står: “En metode (for at opfylde støjkravene) er at reducere vindmøllers støjemission ved bestemte vindhastigheder og lade vindmøllen køre fuld kraft ved andre vindhastigheder. Dette kaldes nogle gange Den Danske Model, og er den foretrukne metode, hvis støjemissionen er begrænset ved bestemte vindhastigheder”.

Ligner det ikke en anbefaling til vindmølleopstillere at udnytte, at der kun er støjgrænser ved vindhastigheder på 6 og 8 m/s?

Passer ordet “snydesoftware” egentlig meget godt i dette tilfælde?

Jan Hylleberg kan jo fortsat påstå at Lars Klottrup snyder på vægten, men hr. Hylleberg har tilsyneladende ikke så meget at have sine påstande, og det han kalder dokumentation, i.

Danmarks Vindmølleforening mener ligefrem at DELTA’s notat, punkterer myte om mere støj fra vindmøller over 6 og 8 m/s.

Ja, tyv tror, hver mand stjæler, og enhver er jo salig, i sin tro, også Vindindustrien.

Af Poul Nielsen, Pogemosevej 14, 4990 Sakskøbing
Bragt i Folketidende 23/10 2015

Direktør Hylleberg benægter fakta på samlebånd

“Administrerende direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, har produceret et læserbrev med titlen ”Tyv tror, hver mand stjæler”, vendt mod den farligste mand i Danmark, vindmøllemodstanderen Lars Klottrup.

Heri benægter han min påvisning af, at det førende støjberegnings- og projekteringsprogram for vindmøller, WindPro fra EMD International A/S, anbefaler danske vindmølleopstillere at udnytte, at der kun er støjgrænser ved vindhastigheder på 6 og 8 m/s.

Det kan jeg ikke forstå. For i manualen til WindPro 2.8 fra Maj 2012 kan man på side 527 læse følgende:

”En metode (for at opfylde støjkravene) er at reducere vindmøllens støj-emission ved bestemte vindhastigheder og lade vindmøllen køre fuld kraft ved andre vindhastigheder. Dette kaldes nogle gange Den Danske Model, og er den foretrukne metode, hvis støjemissionen er begrænset ved bestemte vindhastigheder.”

Når Hylleberg benægter, at vindmølleindustrien snyder på vægten på en måde, der kan sidestilles med den aktuelle skandale om VW’s snydesoftware, benægter han således fakta.

Hylleberg benægter fakta på samlebånd.”

Af Lars Klottrup, Mosevej 1, Hedeskov, 8410 Rønde
Bragt i Lokalavisen 22/10 2015

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar