• torsdag , 20 juni 2024

Dongs nye plan: Vil spare 40 procent på havvindmøller

Omkostningerne på havvindmøller skal skæres kraftigt. Dong lægger pres på sine underleverandører.

Den danske energikæmpe Dong Energy vil have priserne ned på havvindmøller, og derfor lancerer selskabet en ny strategi, der skal nedbringe omkostningerne med sammenlagt 40 procent i løbet af de næste seks år. Det skriver Børsen.

Dong Energy vil ifølge avisen præsentere den nye plan onsdag på en global vindmesse i Frankfurt. Dongs topchef for vindmølledivisionen, Samuel Leupold, stiller strenge krav til vindbranchen.

Læs hele artiklen fra den 20. november 2013 på www.nyhederne.tv2.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Poul Nielsen
  2. december 2013 at 06:45 Svar

  Drømmer jeg, eller er jeg vågen ?
  Dongs nye plan er at spare 40 procent på havvindmøller !
  Omkostningerne skal skæres kraftigt, og processen er et forsøg på at tage ansvar, siger Dongs topchef for vindmølledivisionen, Samuel Leupold.
  Hvis det virkelig kan lade sig gøre at reducerer omkostningerne på havvindmøller med hele 40 procent, uden det går ud over kvaliteten, må man som borger eller politiker vel have lov til at føle, at vi alle er blevet taget ved næsen og holdt for nar i årevis, af en særdeles forgyldt vindmølleindustri.
  Så fremover er der ingen grund til at diskuterer hvor møllerne skal placeres i Danmark, og der er dermed ingen risici for menneskers helbred, livskvalitet og økonomi. Ingen grund til at ødelægge vores pragtfulde natur. Ingen grund til at kommunerne skal “smøre” borgerne for at de eventuelt nemmere skulle kunne sluge naboskabet til møllerne. Ingen grund til bekymring om værditab, der langtfra dækkes af værditabserstatning. Ingen der behøver at forlade deres bolig på grund af uudholdelig støj døgnet rundt. Ingen stavnsbinding, på grund af usælgelige boliger.
  Ingen dyr leje eller køb af god landbrugsjord, ingen placering af møller på områder med særlige drikkevandsinteresser, turister vil fortsat besøge og nyde vores enestående natur, bosætning på landet, vil uden tvivl, igen blive attraktivt. Naturens frie dyr behøver ikke flygte til fredeligere områder. Ingen skygger for solen om dagen, ingen blink om natten, der forstyrrer en fantastisk stjernehimmel.
  Hvis Dongs forsøg på at tage ansvar, betyder at ingen længere skal bekymre sig om ovenstående, og ingen længere skal frygte at komme til at leve og bo i vindindustriens fuldskalalaboratorium, ja, så er vi endelig nået i mål !
  Havvindmøller må, med Dongs erkendelse, absolut fremover være billigere end landvindmøller.
  Tænk, hvis møllerne fik lov til at yde det maximale og vi alle fik fred !
  Drømmer jeg, eller er jeg vågen ?
  Poul Nielsen

Skriv en kommentar