• søndag , 1 oktober 2023

Er kæmpevindmøller farlige?

Er det farligt, når vindmøllen snurrer på marken ved siden af? Det spørgsmål er der stor debat om i øjeblikket. Så meget at flere syd- og sønderjyske kommuner har sat opførelsen af de kæmpevindmøller i bero.

Rapport giver stadig intet svar

Men ikke engang Sundhedsstyrelsen vil kunne besvare spørgsmålet, når en rapport om vindmøllers påvirkning ser dagens lys i 2015. Det fortæller Mette Sørensen fra Kræftens Bekæmpelse, som står bag udkastet til undersøgelsen:

– Vi vil ikke kunne på de langsigtede effekter, fordi kæmpevindmøllerne ikke har været på dansk jord i så lang tid endnu. Vi vil måske kunne kigge på akut-effekter, om de vil kunne udløse hjertekar-sygdomme, siger hun.

Læs hele artiklen fra den 17. september på www.dr.dk/p4

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar