• tirsdag , 23 juli 2024

Debat: Vestas’ selvmål

I sidste uge kunne man i JyllandsPosten læse, at Vestas går til angreb på vindmøllemodstandere med en verdensomspændende kampagne, som skal »erstatte sejlivede myter og usandheder om vindenergi med dokumenterede fakta«. Kampagnen har fået det velklingende, men også forpligtende navn ”Act on Facts”. Når det drejer sig om fakta, er kampagnen desværre kommet rigtig skidt fra start. Et af kampagnens store emner er støj, og Vestas fortæller, at støjen 400 meter fra en vindmølle er mindre end støjen fra et gennemsnitligt køleskab.

Det er nok de færreste naboer til vindmøller, der kan genkende sammenligningen, og det er da også det rene vrøvl. En vindmølle udsender flere millioner gange så meget støj som et køleskab, og selv på 400 meters afstand larmer vindmøllen meget mere end et køleskab. 400 meter fra en moderne vindmølle er lydtrykket typisk omkring 43 decibel.

Læs hele læserbrevet fra den 28. juni 2013 på www.jyllands-posten.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar