• torsdag , 17 juni 2021

Sønderborg: Vindmøller på vej til Lavensby og Blans

Når medlemmerne fra Teknik og Miljø samles onsdag så skal udvalget i gang med det næste skridt i den nyligt vedtagne vindmølleplan. Der er nemlig kommet ansøgninger om at opstille tre vindmøller på op til 140 meter ved Blans og tre til fem møller ved Lavensby.

Læs hele artiklen fra d. 4. januar 2013 på www.sønderborgnyt.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Arne Lhjungmann Pedersen
  2. februar 2013 at 12:23 Svar

  vedrørende planerne om at opstille 5 vindmøller ved Lavensby.
  Navnet er noget misvisende idet de fem møller kommer til at generet borgerne og turister i Gammel Havnbjerg og Havnbjerg strand mest. Møllerne er planlagt til at blive placeret på en lokalitet kaldet Bøgebjerg.
  Nogle af boligerne ligger mindre end 500 m fra møllerne, der vil rage 150 m op. Ja der ligger en svinefarm med bolig mindre end 100 m fra af møllerne.
  I Kommunale Planer 2009-2021 til fra august 2012 står:”Område 6 – Lavensby (reduceret)
  Området anses som velegnet til at opstille 2-4
  vindmøller inden for den nordlige del af den
  oprindelige udpegning. Området trækkes væk
  fra skovene og ud på de store marker ned mod
  Arnbjergvej.”
  I februar 2013 er det blevet til 5 møller der dækker et langt større område?
  ud over de gener som møllerne vil påfører beboer i Lavensby og gammel Havnbjerg, vil de også generer svineavlerne. En svinefarm kommer til at ligge tæt op af møllerne. Hvordan påvirker støj svin? Næppe anderledes en mennesker. De samme Svineavlere fremtid er allerede usikker idet området omkring Bøgebjerg er udpeget til Nitratfølsomt område.
  Arne Lhjungmann Pedersen
  Skovtoften 6

 2. Marie
  20. februar 2013 at 09:48 Svar

  Hej Arne
  Det lyder ret dumt.
  I kan evt. kigge på om der er noget i skovene som skal beskyttes. Det er er anerkendt at rovfugle og flagermus bliver slået ihjel af de store vindmøller.
  Det er vigtig at vide alt om hvad I har af naturtyper og arter i området og alt hvad som er skrevet af regler for jeres område – det er langt sværere at kæmpe for det rimelige i en smuk strand og en stille skov- og strandtur. Vi forventes snart at kunne leve kun af cyperspace.
  Hilsen Marie

Skriv en kommentar