• torsdag , 20 juni 2024

Verdens vildeste vindmølle

Danmark kæmper en kamp for at bevare sin historiske førerposition på verdensmarkedet for vindmøller. Det handler om fremtidens klima og fremtidens arbejdspladser. En ny kæmpemølle og en nyt testcenter i Thy skal holde Danmark i front, men vil det lykkes?

Læs hele artiklen fra d. 25. november 2012 på www.dr.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Marie
  30. november 2012 at 20:00 Svar

  DR har altid været ret god til katastrofefilm

 2. thor anthony
  13. december 2012 at 09:14 Svar

  Da Troels Lund Poulsen som daværende miljøminister og efterfølgende andre politikere præsenterede planerne (for de spurgte kun et logrende, lokalt byråd) for et nationalt testcenter for særligt store vindmøller i Østerild og Hjardemål Klitplantager i Thy, sagde de – med daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen – at et sådant testcenter var nødvendigt af hensyn til dansk konkurrenceevne på det internationale vindmølle-marked. Det blev også sagt at den visuelle afmærkning med advarselsblink af hensyn til flysikkerheden omkring de op til 260m høje møller, ville blive udført radarstyret, således at blinkene kun blev aktiveret, når fly nærmede sig. Der blev sagt så meget. Men nu er blinkene på plads, er konstant aktive og kan opleves i op til 50 kilometers afstand – og de møller der ødelægger den store, stilhed og muligheden for at vi selv og vore mange turister i Thy fra store byer i Europa kan finde mørke under stjernerne er – ligesom det særligt nationale ved testcenteret – for længst domineret af tyske og snart også kinesiske vindmøllefirmaer som af os ukendte årsager har kunnet købe sig indpas på dette danske, såkaldt nationale testcenter mellem hav og fjord i Thy´natur.
  Det minder en hel del om de store benzinselskabers rydning af træer eller ødelæggelse af grundvand i lande og på steder, hvor de ikke selv skal leve.
  Med hilsen fra Foreningen Thyboer for Natur.

Skriv en kommentar