• lørdag , 18 maj 2024

Vindmøller og dommedagsbekymringer

Eigil Kirkegaard er i et læserbrev den 11/6 bekymret for, om omstillingen til grøn energi vil »betyde sammenbruddet for det samfund, som vi kender i dag.« Kirkegaards bekymring går på, om vi kan håndtere den ujævne energiproduktion fra f.eks. vindmøller.

Læs hele læserbrevet fra d. 15. juni 2012 på www.jp.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  15. juni 2012 at 12:12 Svar

  Alt fungerer fint på papiret for Martin Lidegaard. Men i virkelighedens verden kan intelligente elnet, med det vildledende navn Smart Grid, ikke gøre meget ved strømforbruget eller udjævne det ret meget.

  Erhvervslivet, butikkerne, det offentlige, landbruget – alt andet end det private elforbrug – er fraværende i Smart Grid. Der bruges 7.000 kWh per indbygger om året i Danmark. Men kun 2.000 kWh bruges privat, resten i erhvervslivet og det offentlige. Så Smart Grid handler kun om under 30 % af elforbruget i Danmark.

  Det er selvfølgelig fint nok, at din vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler kun kører, når det blæser meget og vindmøllerne laver billig strøm. Men det er ret strengt at høre på diverse husholdningsmaskiner om natten. Desuden rækker det som en skrædder i helvede.

  Et kig på den seneste elregning afslører, at ud af en samlet pris per kWh på 1,99 kr. hidrører kun de 49 øre fra elprisen. Resten er moms, diverse elafgifter, almene forpligtelser, eltransport og abonnement. Hvor er incitamentet til at spare på elprisen, når den kun udgør 25 % af den samlede elregning? Og betale investeringen i intelligente elsystemer kan den slet ikke.

  Martin Lidegaard lever i en rosenrød fantasiverden.

Skriv en kommentar