• mandag , 3 oktober 2022

Naboer til kæmpevindmøller har ordet

Os der helhjertet går ind for at hovedparten af vores strøm skal produceres på vindmøller møder ikke sjældent initiativet ”Naboer til kæmpevindmøller” (www.stilhed.eu). De er meget offensive og der går i reglen kort tid fra at der er varskoet planer om vindmøller i landskabet før der – med foreningens hjælp – er dannet en lokal modstandsgruppe som ikke sjældent overbeviser lokalpolitikerne om, at de alligevel ikke skal opsætte møllerne.

Vi kan være skeptiske overfor deres forbehold overfor de store vindmøller, men vi kan være enige med dem i at vindmøller ikke skal tromles ned over folk, men opsættes i forståelse med lokalsamfundet. Jfr. udtalelse fra VedvarendeEnergis årsmøde den 12.maj 2012. Se udtalelse her.

Det følgende indlæg er et forsøg på at undgå at dæmonisere organisationen og åbent lytte til hvad det er de vil.

Læs hele indlægget fra d. 22. maj 2012 på www.mec-ht.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar