• lørdag , 2 juli 2022

Værditabsordning skal droppes

Kritik. Dansk Vindmølleforening betragter erstatningsordningen for vindmøllenaboer som rent lotteri.

Læs hele artiklen fra d. 11. april 2012 på www.dagbladetringskjern.dk

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 1. Lars Klottrup
  11. april 2012 at 19:35 Svar

  Asbjørn Bjerre har ret. De mikroskopiske erstatninger, nogle få af naboerne får som kompensation for, at mølleopstillere skal berige sig på deres bekostning og stavnsbinde alle naboerne, er at gøre grin med den private ejendomsret.

 2. Lars Klottrup
  14. april 2012 at 20:20 Svar

  Måske Asbjørn lige skal have genopfrisket, hvad der skete i 1999, med hensyn til afstandskravet.

  Fra artiklen Elsker-Elsker ikke af Pauli Andersen og Morten Beiter, fra Berlingske Tidende – http://www.b.dk/politik/elsker… – citerer jeg følgende:

  “Rapporten fra eksperterne i akustik- og vibrationsfirmaet Delta pegede på, at afstanden til møllerne skulle være på 16 til 17 gange navhøjden på møllerne, hvis højst 10 procent af beboerne skulle generes af møllerne. Men akustikerne råbte forgæves. Ingen hørte budskabet. Ikke før Dansk Folkepartis Aase D. Madsen hele fem år efter gjorde opmærksom på rapporten. Hun spurgte Svend Auken, om anbefalingen var indgået i overvejelserne om hvor langt fra boliger, møllerne skulle opføres. Det svarede Svend Auken nej til. Han tilføjede, at han i stedet havde lyttet til et ønske fra interesseorganisationen Danmarks Vindmølleforening om at mindske afstanden fra fem gange totalhøjden til fire gange møllens totale højde. Det er med andre ord næsten tre gange så tæt på boliger, som ekspertrapporten havde peget på.”

  Så lovgivningen om afstandskrav på 4 x møllehøjden blev lavet af – Danmarks Vindmølleforening! Det får jo unægtelig din kunstfærdige og bureaukratiske forklaring under pseudonymet annethorvald til at se noget kunstig og konstrueret ud, Asbjørn?

 3. Lars Klottrup
  14. april 2012 at 20:21 Svar

  http://www.b.dk/politik/elsker-elsker-ikke

Skriv en kommentar