• torsdag , 29 februar 2024

Kystnære vindmøller er vigtige i Aarhus Bugt

Lederen 16/12 skyder med spredehagl efter projektet med kystnære vindmøller i Aarhus Bugt. Først er det Aarhus, så prisen, så placeringen, så miljøet, så samfundsudviklingen. Det er en imponerende tirade af umulige argumenter, der leder tanken kraftigt hen på en helt anden dagsorden.

Læs hele læserbrevet fra d. 24. december 2011 på www.jp.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Lars Klottrup
    28. december 2011 at 18:45 Svar

    Sikken en vildledende overskrift.
    For det første er prisen på 85 øre per kWh helt hen i vejret og lugter af, at nu skal der tjenes penge på elforbrugernes bekostning. Produktionsprisen per kWh på havvindmølleparker er 44 øre per kWh. Den burde være lavere for kystnære vindmøller.
    For det andet er det er irrelevant argument, at møllernes synlighed får befolkningen til at føle sig grønne og frelste. Grøn energi skal ikke baseres på religion, men på rationelle argumenter. Og kystnære vindmøller er ikke rationelle – send dem til havs, hvor de kan producere mere strøm end i de indre farvande og hvor de ikke generer nogen. – Hverken menneskene visuelt eller dyrelivet i Natura2000-området Mejl Flak med lavfrekvent støj.

Skriv en kommentar