• lørdag , 18 maj 2024

Kritik: Vindmølleplaner luskes igennem

NÆSBJERG: For nylig fik den 49-årige Steen Kristensen et for ham gruopvækkende opkald. En bekendt havde givet ham følgende besked: – Er du klar over, at du får en vindmølle i din baghave. Og det var han ikke. Han fandt efterfølgende han ud af, at familiens hjem gennem 16 år på Møgelbjergvej nordøst for Varde ligger midt i et af otte udpegede områder, som Varde Kommune foreslår udlagt til vindmølleområder. En plan, som lige nu er i høring.

Læs hele artiklen fra d. 15. maj 2011 på www.jv.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Bjøørn Paulsen
  15. maj 2011 at 21:06 Svar

  Hej.

  Også i Næsbjerg synes vi, at store vindmøller hører til på havet, så vi kan bevare vores landsbymiljø med trivsel og glæde i stedet for støjbetinget stress.
  Udviklingen viser endvidere, at udviklingen er løbet fra landplacerede gigamøller.

 2. Bjørn Paulsen
  17. maj 2011 at 20:45 Svar

  Demokrati?

  Artiklen om “Vindmølleplaner luskes igennem” signalerer tydeligt politikernes manglende oplysning og ansvarlighed i forhold til kæmpevindmøllerne.
  Reelt demokrati ville i denne sammenhæng også oplyse om støjgrænser i forhold til menneskets trivsel, der i stor udstrækning bygger på muligheden for at have boliger med fred og ro. Akustisk forskning og andre menneskers erfaringer i samlivet med kæmpemøllerne peger på voldsomme støjproblemer i afstande helt op til 2 km. fra disse konstant støjproducerende møller. Varde Kommunes støjgrænser er, som jeg kan læse dem helt ned til 500 meter!
  Reelt demokrati må vel også bygge på fuld erstatning af tabt ejendomsværdi, da ingen jo frivilligt vil købe en støjforurenet ejendom?
  Reelt demokrati må vel også betale for ekstra sygedage eller tabt arbejdsevne på grund af påført støj.
  Endelig er det meget trist, at den nødvendige vedvarende energiproduktion skades af inkompetent udlagte vindmølleområder.
  Ønskes land-placerede kæmpevindmøller, så er der store øde områder langs den jyske vestkyst, hvor ruhedsklassen er langt bedre end i menneskebeboede indlandsområder – bedst er naturligvis hav-vindmølleparker. Det er også det det demokratiske flertal ønsker.

Skriv en kommentar