• torsdag , 29 februar 2024

Feel-good vindenergi slår alle rekorder – igen

Her er en rigtig feel-good artikel i Nordjyske.dk fra den 15. januar 2016.  Den blev også bragt i Hanbo-bladet den 8. marts.

I artiklen udtaler Energinet.dk at vi producerer mere energi end vi kan forbruge i Vest-Danmark i 1/6 af tiden.  Da kan vi eksportere energien “når det bedst kan betale sig”.  Og de indrømmer, at vi er afhængig af at importere el når det ikke blæser nok.  Da importerer vi vand fra Norge, sol fra Tyskland og kraftværks-el fra Sverige, siger Energinet.dk.
Energinet.dk ved udmærket godt, at vi sælger overskuds-el når vi har overskuds-el, og at det per definition er når det mindst kan betale sig at eksportere el.  Det er slet ikke sådan, at vi kan vælge at gøre det “når det bedst betaler sig”.
Det er heller ikke sådan, at vi kan vælge at importere vand fra Norge eller sol fra Tyskland, når vi mangler el fordi det ikke blæser nok.  Når vi mangler el, må vi købe den el som er i markedet, og i følge samme Energinet.dk, så udgør vind, vand og sol kun 8% af den energi vi får leveret i vores stikkontakter, mens kul og brunkul udgør 51% og atomkraft 23% (se Generel Deklaration og vælg 2014 i margen t.h.).

I 65 timer i 2015 måtte man i Vest-Danmark betale for at komme af med strømmen.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar