• torsdag , 13 juni 2024

Stauderne visnede i vindmøllens skygge

Lammefjorden Stauder gik konkurs i 2014. Ifølge ejeren kørte en ny vindmøllepark i løbet af blot tre år planteskolen i sænk bl.a. fordi ejendommens værdi faldt drastisk.

Det er en af overskrifterne i en 7 sider grundig artikel i Grønt Miljø.

Journalisten har været grundig i sin researche for at komme lidt til bunds i sagen om Lammefjordens Stauder, som måtte lukke pga. naboskabet til store vindmøller.

Virksomhedens ejer og hans hustru blev alvorligt påvirket af naboskabet til vindmøllerne, og familien blev  tvunget ud deres bolig for at få en ordentlig nattesøvn længere væk fra vindmøllerne. Hans ansatte fik også fik store helbredsproblemer. Flere af de kvindelige ansatte sagde op og turde ikke længere sætte deres helbred på spil ved arbejdet tæt på møllerne.
Flere sæsonarbejdere nægtede at bo og sove der, hvor de have sovet i årene forud uden problemer.

Ejeren var magtesløs. Selv om det var vindmøllerne der skabte sygdom og helbredsproblemerne hos ham og hans ansatte, så var det ikke møllerejers ansvar. Møllerne snurrer videre.

Efter arbejdsmiljøloven var ejeren af Lammefjordens Stauder ansvarlig for arbejdsmiljøet på sin virksomhed, også selv om han var 100 % uskyldig og intet kunne stille op. Virksomheden havde ligget der i mange år,  og der havde ikke tidligere været sådanne problemer.

Journalisten har haft samtaler med mange af de involverede parter, men også med mange andre naboer i området. Rigtig mange af dem har fået helbredsproblemerne efter at møllerne havde været i drift et stykke tid. De føler sig voldsomt generede og mange af dem kan ikke flytte.

Læs side 22-28 i Grønt Miljø 10/2014: http://www.grontmiljo.dk/numre/2014/gm1014.pdf

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar