• tirsdag , 23 juli 2024

Menneskerettigheder prioriteres – i Portugal. Se Højesterettens afgørelse fra den 30. maj 2013 i en autoriseret tysk oversættelse og video om sagen

PortugiesischesUrteil-DE

Vindmølleejeren havde anket dommen fra den 19.10.2010, hvor han blev dømt til at fjerne 4 skadelige vindmøller. Her er en del af Højesteretttens endelige afgørelse. Den holder fast i dommen med følgende begrundelse: Menneskerettigheder står over retten til at producere ren energi til samfundet. Og driften af vindmøllerne 1,2,3, og 4 skal indstilles dag og nat, hvorved de i følge af dette skal fjernes af den anklagede(ejeren).

På s. 19, V står der i “uautoriseret” oversættelse til dansk:

Retten til hvile, søvn og rekreation er en følge af de personlige grundlæggende rettigheder, især retten til menneskets fysiske og psykiske helbred og en sund omgivelse, rettigheder, der er fastlagte i internationale kontrakter som den Universelle Erklæring af Menneskerettigheder (artikel 14) og den Europæiske Menneskerettighedskonvention (Artikel 8, nr. 1), hvorved de også er forankret i Artikel 17 og 66 i den portugisiske grundlov.

VI – Den uretmæssighed fra standpunktet af den uacceptable overtrædelse af grundlæggende rettighed frigør fra kendsgerningen af støjniveauet efter de fastlagte lovmæssige standarder, hvorved der konstateres, at efter idriftsættelse af visse installationer som vindmøller led tredje part under gener som stemningsskifte, træthed, migræne og støjoverfølsomhed.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Her er en video fra 2013, hvor professor Mariana Alves-Pereira fra Lissabon fortæller, hvordan vindmøllerne har skadet denne families og deres dyrs helbred.

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar