• fredag , 14 juni 2024

Overrasket branche: Gamle vindmøller producerer mindre strøm år for år

Analyse af danske vindmøller med mere end ti år på bagen viser overraskende, at produktionen på halvdelen af dem falder 1,2 pct. årligt.

Tusindvis af danske vindmøller på land har i snit over en 11-årig periode produceret 0,6 pct. mindre strøm hvert år. Det viser den første danske analyse af energiproduktionen fra 3.128 danske vindmøller med mere end ti år på bagen.

Resultatet overrasker flere branchefolk, som forventede, at møllerne ville producere uændret over tid – i forhold til vinden. »Vi er meget overraskede over forringelserne, som man ikke har kalkuleret med eller konstateret før,« siger direktør i vindmølleejernes sammenslutning, Danmarks Vindmølleforening, Asbjørn Bjerre.

Læs hele artiklen fra den 1. november 2013 på www.ing.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Susanne Jensen
    17. november 2013 at 12:15 Svar

    Hvis Asbjørn Bjerre mener, at hvis hans medlemmers medlemmer var vel vedligeholdt, så kunne vi undvære en stor del af en havvindmøllepark.
    Da vindmøller jo altså ikke er “gratis” for miljøet at fremstille, så må vi hellere spare endnu flere møller på land. Flere fordi de jo altså producerer væsentligt mindre på land, og dermed bliver den grønne effekt markant mindre. Det er ikke godt for vindmøllebranchens børnebørn, og dem skal vi jo som bekendt tænke meget på.
    Manglende vedligehold er oftest ikke bare lig med mindre produktion, men også med mere støj, så når branchen nu selv antyder, at landvindmøllerne mangler vedligehold, så er det bare endnu en grund til at standse opstillingen af landmøllerne.

Skriv en kommentar