• torsdag , 13 juni 2024

Negative elpriser: Jyder og fynboer fik penge for at bruge strøm i nat

Reparationer på kablerne fra Jylland til både Norge og Tyskland var skyld i, at vindmøllestrømmen fra nattens blæsevejr ikke kunne sendes til udlandet. I stedet tjente kunderne to øre pr. kWh strøm, de brugte.

Kraftig blæst har sat gang i de danske vindmøller, men reparationer af eksportkablerne til Tyskland og Norge blev skyld i, at overskudsstrømmen ikke kunne eksporteres. Derfor blev elprisen i Vestdanmark negativ.

Fra midnat og frem til klokken 6 i morges kunne jyder og fynboer tjene 2 øre pr kilowatttime strøm, de brugte. For både forbindelsen til Norge og til Tyskland er for tiden under reparation, og samtidig er kapaciteten på forbindelsen til Sverige halveret på grund af havari i Sverige.

Læs hele artiklen fra den 4. oktober 2013 på www.ing.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar