• tirsdag , 19 oktober 2021

Velkommen i laboratoriet

Kæmpevindmøller 3: Vindmøller får lov til at larme langt mere end anden industri, selv om de danske myndigheder reelt ikke ved, om støjen er skadelig for de mennesker, der skal leve med den. Forskere og læger vil have skrappere støjgrænser og mere dokumentation

Som sagte tale. Eller stille summen fra en moderne opvaskemaskine. Mere kan en vindmølle ikke komme til at støje ovre hos den nærmeste nabo, og det er vel at mærke UDEN for huset. Ergo er det næppe vindmøllerne, der ødelægger folks nattesøvn.

Sådan lyder svaret igen og igen fra sundheds- og miljømyndighederne, når borgere hævder, at de er blevet syge af at bo tæt på de nye, store møller, som skyder op over hele landet.
Forskere fra Aalborg Universitet mener imidlertid, at vindmøllerne støjer langt mere, end der gives indtryk af. Lektor Christian Sejer Pedersen, Institut for Elektroniske Systemer, forklarer:
– Den officielle grænse for vindmøller og anden industri i det åbne land ligger på 44 decibel. Men industrien skal skrue ned til 35 decibel aften, nat og weekend – det skal møllerne ikke. De må faktisk larme MERE om natten…

Læs hele artiklen på www.dagbladene.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar