• lørdag , 18 maj 2024

Video: Vildledning om vind

Hvis vi skal grøn energi, og det skal vi, hvorfor forgøgler vindindustrien så de faktiske forhold, eksempelvis mht. hvordan det er at være nabo til megamøller? Er det klogt? Nej, for udover at vindindustrien derved ødelægger befolkningens tillid, så er løgn og fortielser også medvirkende til at flere og flere mennesker vil vende de vedvarende energier ryggen. Det er usmart, for de fleste rapporter vedr. omstillingen til vedvarende energier påpeger, at skal denne omstilling lykkes er det nødvendigt med befolkningens fulde opbakning.

Desuden gavner fortielser om de problemer som de store møller skaber for naboerne, heller ikke vort omdømme i udlandet. Tværtimod. For i udlandet har man jo fået øjnene op for problemerne, eksempelvis i New Zealand og i Canada, hvor flere forskere har påpeget, at afstandskravene til de store møller skal øges væsentligt for at naboernes livskvalitet ikke skal forringes unødigt.

Derfor skader vi faktisk den danske eksport af vedvarende energiløsninger, fordi vi tror at problemerne med de store landmøller er noget, der kan ties ihjel – hvilke er en farlig og kortsigtet vej at vælge.

Filmen “vildledning om vind” er optaget primo oktober 2012 på Tåsinge, hvor bl.a. flere naboer til to megamøller fortæller, hvordan det dagligt er at leve med møller i deres nærhed.

Se de første 4 film, samt flere andre, her

Se artiklen “Vindmøller ingen hindring for hussalg” fra d. 19. august 2012 på www.tv2bornholm

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar