• søndag , 21 april 2024

Borgermøde om vindmøller ved Store Arden d. 21. maj

Mariagerfjord Kommune holder borgermøde på Arden Rådhus, Østergade 22, Arden – Mandag 21. maj 2012 kl. 19–21.
Vi orienterer om projektet, der indeholder opstilling af fire møller af typen Vestas V80…

Læs hele indlægget fra d. 8. maj 2012 på www.mariagerfjord.dk

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

 1. Kjeld Andreasen
  10. maj 2012 at 15:47 Svar

  Hej! Så er der vindmøller på vej til Storarden!!! jeg bor i Storarden på syd siden af den lille landsby, jeg har en fantastisk 180 graders udsigt mod syd (endnu) marker, plantager,hegn og gårde jeg kan ligeledes se et stort sendetårn i beton ca 130m højt 4 km væk, det er omgivet af 5 store vindmøller som tilfældigvis centrere omkring sendetårnet i min udsigtslinie.
  Jeg har en rolig og flot udsigt som jeg værdsætter højt og vil arbejde hårdt for at bevare!!!Jammen hvad er der galt? det er jo et beskedent projekt med 4 stk 2 mw møller navhøjde 60m rotor diameter 80m totalhøjde 100m, anbragt i en lige linie fra øst til vest, afstand mellem møller ca 4-500m (ser det ud til) det er da positivt med vind energi eller hvad?.
  Hvis de oplysninger jeg indtil nu har fundet er tolket korekt så kommer de to midterste møller til at stå mindre end 600m fra byskiltet og de to yderste ca 900-1000m fra siderne af landsbyen, som byrødderne af en eller anden grund har udlagt til afvikling! man har besluttet at denne landsby i al fremtid ikke kan udvides (der kan ikkeudstykkes grunde m.v.) er der anden forklaring på dette, end den totalt misforståede hensyntagen til produktionen af “miljø venlig energi” og de projektmager der lever af dette?!
  Jeg betragter disse meget store møller som industri anlæg til elproduktion og som sådan skal man tænke sig meget om inden man kaster dem ud i vort landskab. Der er akurat de samme hensyn at tage til naboer som i forbindelse med etablering af anden industri og landbrug. Der er desværre alt for mange udsagn der negativt bekræfter de problemmer der er omkring de landbaserede kæmpe møller og med den bynære placering de får her i Storarden, kan jeg kun ønske at de ikke stilles op og det ser ud til vi er flere med samme holdning .
  M.V.H. Kjeld Andreasen

 2. Bjarne Hansen
  12. maj 2012 at 08:17 Svar

  For nogle år siden, var vi interesseret i et hus i Himmerland.
  Vi havde set en annonce på et hus i St.Arden som kunne passe os. Da vi så på det, faldt vi for den fantastiske udsigt, der var. Mod syd marker og gårde, det så rigtig fredeligt ud.
  Ser nu at der er plan om at placere 4 kæmpe vindmøller i området, det kan da ikke være rigtigt, at man vil ødelægge området, så nær ved bebyggelse, hvad med støjen, det bør man også tænke på.
  I St. Arden er der en gammel hyggelig landsbykirke, mange af kirkegængerne, skal lige stå og nyde den rigtig gode udsigt, når man kommer eller går fra kirken. Skal man nu se på 4 kæmpe vindmøller som ødelægger udsigten.
  Når jeg ser mod nord, kan jeg se en del nye huse ( Klarlunden), jeg tror ikke at der er mange af dem, der har troet at deres udsigt ville blive ødelagt af 4 møller.
  Det er da posetivt, med vindenergi og co2 reducerende energikilder, men man skal også tage hensyn til omgivelserne, så området ikke bliver ødelagt at møller og støj fra møller.
  Mon politikerne har tænkt på hvor mange mennesker de ødelægger noget for, ved at placere møller så tæt ved bebyggelse.
  Hvorfor ikke placere møller ude på vandet, langt fra bebyggelse, så det ikke genere en masse mennesker.
  M.V.H Bjarne Hansen.

 3. Jørgen Jessen
  29. maj 2012 at 21:45 Svar

  Jamen dem der vil have møllerne må da gerne få dem i deres baghave for der er jo ingen gener ved det, siger de jo

Skriv en kommentar