• torsdag , 20 juni 2024

Himmerland: Vindmøller kommer tilbage på sporet

En ny lov kommer ikke til at stikke en kæp i hjulet for en mindre vindmøllepark ved Krogstrup mellem Hornum og Vester Hornum.  Derfor har Økonomiudvalget i Vesthimmerlands kommune besluttet at arbejdet med at få opført de i alt fire vindmøller kan fortsætte ufortrødent.

Læs hele artiklen fra d. 21. april 2012 på www.nordjyske.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  21. april 2012 at 20:10 Svar

  Man tager ingen chancer ved at opstille vindmøller efter den nye vindmøllebekendtgørelse. Dens manglende mulighed for kontrolmålinger af lavfrekvent støj inde i naboernes huse gør den nemlig til en “lahme Ente”, som det tyske udtryk så rammende udtrykker det.

  Modsat ved anden industristøj er det nemligt ikke tilladt at udføre indendørs kontrolmålinger, hvis der klages over lavfrekvent støj i naboernes huse.

  Støjen beregnes ud fra måling af møllernes kildestøj og der kalkuleres med isolationstal for nybyggede huse, hvilket jo ikke er virkeligheden på landet i dag.

  Det tillader i praksis op til 30 decibel lavfrekvent støj hos mange naboer, mange gange højere end grænsen på 20 decibel, uden at der kan gribes ind overfor mølleopstiller.

  Se og hør nærmere her: http://www.dr.dk/P1/P1Dokumentar/Udsendelser/2012/04/012345.htm

Skriv en kommentar