• tirsdag , 23 juli 2024

Derfor kan millioner af havmølle-kroner være spildt

Vindmøller i Aarhus Bugt afhængig af ny regerings velvilje. Tilskuddet skal være højere end på land. Ellers kan otte mio. være spildt.

Læs hele artiklen fra d. 30. oktober 2011 på www.stiften.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Lars Klottrup
  30. oktober 2011 at 09:59 Svar

  Det er da Havvind Aarhus Bugts eget problem, hvis de har spildt 8 mill på forundersøgelser. De har allerede en gang fået at vide af den tidligere regering, at de ikke skulle regne med så høj en støtte, som de forlangte.

  Der må i øvrigt være indkalkuleret en fed profit i det forlangte støttebeløb, jvnf. at Morgenavisen Jyllands-Posten for nogle måneder siden regnede ud, at Anholt-strøm kun skulle koste 65 øre/kWh (= 25 øre i støtte per kWh). Nu fik DONG imidletid 105 øre/kWh af et vindmølleforblændet folketing, så de kunne få en profit på 50%. Staten tog – udenom skattestoppet – pengene op af elforbrugernes lommer og polstrede statsselskabet DONG med tvangsudskrevne midler fra elforbrugerne.

  Det skal ikke ske igen. Og der er iøvrigt ingen grund til at kaste gode penge efter dårlige penge. Placer møllerne, hvor det blæser for alvor – langt ude på havet.

 2. Lars Klottrup
  1. november 2011 at 10:33 Svar

  Forresten er de syv kystnære vindmøller ved Storebæltsbroen opført med samme tilskud som til landvindmøller. Så der er vist nogen i Havvind Aarhus Bugt, der er ude på at score en ekstraordinær gevinst på elforbrugernes bekostning ved hjælp af sprøde ord om god grøn samvittighed og andet vindmølleromantisk sludder.

Skriv en kommentar