• mandag , 15 juli 2024

Flyveplads ikke længere i vejen for vindmøller

Flyvepladsen er ikke længere i vejen for planerne om vindmøller sydøst for Brejning. Folkene bag mølleplanerne, Henrik Knudsen og Alfred Højager, har lavet en aftale med flyvepladsens bestyrelse.

Læs hele artiklen fra d. 24. oktober 2011 på www.dagbladetringskjern.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. jacob Dan Nielsen
  25. oktober 2011 at 05:22 Svar

  Jeg bliver nabo til de 4 vindmøller på 135 m man påtænker at opstille ved flyvepladsen ved Brejning her i Vestjylland.
  Jeg er nervøs for støj og fald i min ejendoms værdi. Vi har vel omkring 1200 – 1400 meter til de kommende møller.
  Skal jeg være bekymret? Hvad gør jeg for at stoppe projektet?

  mvh Jacob Dan Nielsen

 2. Karen Rasmussen
  25. oktober 2011 at 07:44 Svar

  Hej Jacob.
  Det er ikke ret lang tid siden jeg stillede det samme spørgsmål som dig, her på siden. Det er svært at råde dig men jeg kan fortælle hvad jeg har gjort. Jeg har for mere end 10 år siden kæmpet for at undgå at blive nabo til de 70 meter møller jeg er nabo til i dag. Vi kæmpede en brav kamp og vi var med til at stifte en forening der hed “Naboer til vindmøller”. Tingene var mere besværlige dengang, man kunne ikke bare finde oplysninger på nettet som man kan i dag og der blev virkelig brugt mafiametoder over for os, fra vindmølleproducenter og vindmølleopstillers side. Vi fik en masse “presse” og vi fik nogle lokalpolitikere og landspolitikere, til at gå ind i sagen og det lykkedes os at slippe med 3 møller isf. 4-5 stk. Det var da Svend Auken var miljøminister så vi har 3 af hans skamstøtter til at stå her i Forlev. At jeg ved at vi gjorde hvad der var muligt, gør at jeg kan leve med vindmøllerne i dag, jeg kommer ikke til at elske dem men jeg prøver at ignorere dem.
  Af den historie har jeg klært at man helst skal være på forkant med begivenhederne så da jeg så en artikel i lokalavisen, hvor Forlev blev nævnt som mulig vindmølleområde for mindst tre 125 meter møller, så gik jeg i gang med at recearche. Jeg fandt ud af at det endnu kun havde været på udvalgsmøde, så jeg sørgede for at naboerne i området blev orienteret via et referat og via kort fra planudvalgsmødet. Jeg prøvede at komme i dialog med lokalpolitikerne med jeg bliver fuldstændig ignoreret så de har sansynligvis fået mundkurv på. De mailadresser der er på kommunens hjemmeside kan ikke benyttes, meget bekvemt for dem;o). Jeg valgte derfor at starte en facebookside op der hedder “Nej til urentable vindmøller på land, nej til “symbolpolitik” og der er rigtig mange visninger hver dag. Via den og via mails til naboerne, holder jeg folk orienteret om hvad der sker og vi er i gang med at lave en underskriftsindsamling som også kører rigtig godt. Det kan altid betale sig at gøre noget,om ikke andet så kan du bedre se dig selv i øjnene bagefter for du ved at du gjorde hvad du kunne. Hvis ikke der var folk som dem bag “Landsforeningen naboer til kæmpevindmøller” så var vi ilde stedt, så var det den 1% der helt ukritisk fik lov til at kanøfle de 99 %.
  Mange hilsner og god vind
  fra
  Karen
  Følg med på min facebookside:
  https://www.facebook.com/pages/Nej-til-urentable-vindm%C3%B8ller-p%C3%A5-land-nej-til-symbolpolitik/265568980149671?ref=ts

Skriv en kommentar