• lørdag , 2 juli 2022

To landmænd investerer 240 millioner kroner

Seks kæmpe vindmøller, Vestas 112, rejses inden længe i Bjørslev ved Troldhede. Værdiprisen er 240 millioner kroner, så det er formentlig den største investering, der nogen side er foretaget i et produktions-apparat i Troldhede.

Læs hele artiklen fra d. 11. oktober 2011 på www.dagbladetringskjern.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Lars Klottrup
  12. oktober 2011 at 11:11 Svar

  6 møller á 3,6 MW udløser støtte, betalt af elforbrugernes lommer, på ialt 140 millioner kroner. Så nettoinvesteringen er altså 100 millioner, ikke 240 millioner. Man kunne også sige, at elforbrugerne fra starten ejede 58% af møllerne, hvis der var retfærdighed til i verden. Men det er der ikke på vindmølleområdet, det har miljøfundamentalisterne bag Loven om Fremme af vedvarende energi på Christiansborg sørget for. Så artiklens overskrift og alle de filantropiske formål i artiklen ligner mest af al varm luft.

  Påstanden om, at havvindmøller er dyrere end landvindmøller er også varm luft. Med undtagelse af Anholt, hvor Folketinget i sin Vindmølleromantiske vildfarelse stemte for 105 øre per kWh de første 12 år på trods af, at den reelle pris skulle være 65 øre i følge Jyllands-Postens udregninger, koster el fra havvindmølleparker og landbaserede kæmpevindmøller forbrugerne det samme, nemlig 65 øre per kWh. Og skulle landbaserede vindmøller betale alle samfundsmæssige omkostninger, de forårsager (udgifter til sundhedsvæsenet på grund af naboers ødelagte helbred, betaling af naboernes reelle værditab i stedet for de symbolske beløb, der udbetales i dag), ville de blive meget dyrere end havvindmøller.

  Så meget om samfundsgavnlige mølleopstillere…….

 2. peter andersen
  14. oktober 2011 at 11:32 Svar

  60 mill kWh om året, i VVM redegørelsen står der 59. Dette giver en produktion på ca. 10 mill kWh pr mølle,der er bare den lille detalje at den 3 mw mølle i Danmark som lavede mest strøm i 2010, ja den lavede kun 6.359.470 kWh. ( kilde http://www.ens.dk/da-DK/Info/T… )
  Så hvordan Bertel Jensen forestiller sig at Troldhede møllerne skulle kunne lave ca. 50% mere strøm, i et foreholdsvist vindstille område, er mig en gåde. Møllerne skal lave ca. 833.000 kWh pr måned i snit for at nå målet.
  I følge energistyrelsen’s tal er den gemmensnitlige produktion for 3 MW i 2011 ca. 656.000 kWh pr måned, den mølle som har den største prouduktion har i snit lavet 840.000 kWh pr. måned.

  Kommende anpartshavere i møllerne skulle måske prøve at kigge lidt dybere i talene, frem for at stole blindt på det fremlagte.
  Om Bertel Jensen er naiv optimist, eller om han lyver, må være op til den enkelte at afgøre, jeg er ikke i tvivl.

Skriv en kommentar