• onsdag , 20 januar 2021

Mængden af vindenergi skal tredobles

AALBORG: 125-150 meter høje vindmøller søger placering med masser af vind og langt til de nærmeste naboer. I fremtiden skal der nemlig produceres endnu mere vindenergi i kommunen end tilfældet er i dag, hvor el produceret fra vindmøller udgør 24 procent af det samlede elforbrug. I 2030 forventes andelen at være 75 procent.

Læs hele artiklen fra d. 10. maj 2011 på www.nordjyske.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  10. maj 2011 at 21:21 Svar

  Jagten på nye vindmølleplaceringer er nyttesløs, sålænge der ikke findes effektive vind-el tibage til el lagringsmuligheder. Meget vind-el produceres nemlig om natten og på andre tidspunkter, hvor der ikke er brug for det. Det eksporteres derfor til Norge og Sverige til discountpriser. Så i praksis indgår formentligt kun halvdelen i det lokale forbrug.

  I dag udgør vind-el ikke 24 % af det samlede elforbrug i kommunen, men formentligt snarere 12-14%. Tilsvarende er målsætningen om 75% af det samlede elforbrug i 2030 helt urealistisk. Det er svært for vindkraft at komme op over 20% af det samlede elforbrug. Ikke bare på grund af timings-/lagringsproblemet, men også fordi vindmøller står stille samtidigt. Og at lave el-fri dage de dage, hvor det ikke blæser, er nok ikke lige det mest populære…! 🙂 Så en stor back-up kapacitet fra konventionelle el-værker er nødvendig.

  Interessen for at investere i nye vindmøller er selvfølgelig stor. Loven om fremme af vedvarende energi er et rent tag-selv bord for investorer. Over posten ‘offentlige forpligtelser’ betaler elforbrugerne ca. 2/3 af investeringen i nye megavindmøller. ‘Investorerne’ skal kun investere 1/3 som risikokapital, men stryger hele gevinsten på 10-20% årligt, mens borgerne ser måbende til.

  Sådan går det, når borgerlige og vindmølleromantikere laver love sammen!

Skriv en kommentar