• tirsdag , 19 oktober 2021

Rebild: Flere meget store møller

Firmaet Wind Estate, Randers, vil stille flere meget store vindmøller op to steder i kommunen. Den ene placering har allerede fået modstanden til at spire i Øster Hornum, men firmaet har også planer om store vindmøller øst for motorvejen ved Suldrup.

Læs hele artiklen fra d. 16. april 2011 på www.nordjyske.dk

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

 1. Jesper Lindgren
  9. oktober 2011 at 20:58 Svar

  Mon ikke der kommer endnu flere vindmølleplaner for Rebild og omegn, med de nye grønne toner fra den nye regering.

 2. Lars Klottrup
  11. oktober 2011 at 09:58 Svar

  Det er nu sorte toner, ikke grønne, der kommer fra vindmøller. Det er kun på papiret, de hjælper på CO2-regnskabet.
  I virkelighedens verden sørger EU’s kvotesystem for, at forureningen blot flyttes et andet sted hen i Europa. Og det danske energisystem er domineret af CO2-tunge kul.
  Andelen af el, der produceres ved hjælp af kul, har holdt sig meget konstant på 48-49% (med udsving opad!) gennem de sidste 10 år, trods en stigende mængde vindkraft. Det fremgår af Energistyrelsens El-Bruttoproduktionsstatistikker. Vindkraften fortrænger simpelthen den mere miljøvenlige produktion af el ved hjælp af (dyr) naturgas. men lader kullene uantastet. Så vindkraft er faktisk sort energi, ikke grøn.

 3. Karen Rasmussen
  19. oktober 2011 at 08:44 Svar

  Gad vide hvor mange vindmøllesager der bliver hastet igennem på grund af at denne bekendtgørelse ophæves automatisk d 31 dec. 2012. Der er jo en risiko for at den nye bekendtgørrelse stiller strengere krav mht. støj.

  Kapitel 6

  Ikrafttrædelses – og overgangsbestemmelser

  § 11. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2007 og ophæves automatisk den 31. december 2012, medmindre andet bestemmes inden denne dato, jf. Justitsministeriets skrivelse af 28. februar 2002 om en forsøgsordning om anvendelse af automatiske ophørsklausuler i visse bekendtgørelser på miljø- og arbejdsmiljøområdet.
  Miljøministeriet, den 14. december 2006
  Connie Hedegaard

 4. Karen Rasmussen
  19. oktober 2011 at 09:07 Svar

  Det er “Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 304 af 14 maj 1991 om støj fra vindmøller” det drejer sig om.
  https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=13020

Skriv en kommentar