• onsdag , 24 april 2024

Radioudsendelser – vindmølledebat

DR P1 Dokumentar – En ny støjgrænse for vindmøller skulle beskytte naboerne mod sundhedsskadelig støj. Men da nabomålingerne truede med at vælte regeringens grønne planer, blev målingerne afskaffet og erstattet af fiktive beregninger.
Hør hele radioudsendelsen fra d. 19. april 2012 på www.dr.dk

DR1 Orientering – Ny bekendtgørelse skal begrænse lavfrekvent vindmøllestøj
Støjproblemet med vindmøller er stort, og det vokser i takt med at flere vindmøller sættes op. Morten Beiter rapporterer fra det vestlige jylland, og i studiet har Orientering besøg af Ole Kamp, der er formand for miljø-og teknikudvalget i Ringkøbing-skjern kommune og fra partiet Venstre og Steen Gade fra SF, formand for Folketingets klima-og energiudvalget. Det skal handle om, hvad vi gør, hvis den lavfrekvente støj viser sig at være et større problem end hidtil antaget.
Læs mere og hør radioudsendelsen fra d. 31. januar 2012 på www.dr.dk
Læs også Morten Beiters artikel “Vindmøller: Hellige roterende køer” fra d. 9. december 2012

DR 1 Business – Et hav af vindmøller
Fra 2020 er det den ny regerings mål at 50 pct. af elforbruget skal komme fra vindmøller. Men skal planen lykkes, skal der bygges masser af møller til havs til lands og ved kysterne.
Hør hele DR1 Business, fra d. 27. oktober her, bl.a. med interview med Boye Jensen, bestyrelsesformand i landsforeningen

DR1 Dokumentaren – Fra vindmølleventyr til støjhelvede.
Et stigende antal danskere gør oprør mod den støj, som moderne vindmøller udsender. 107 borgergrupper oplever nemlig at støjen i flere tilfælde går ud over deres helbred.
Hør hele DR1 Dokumentaren om emnet, fra d. 26. maj her

Skriv en kommentar