• tirsdag , 23 juli 2024

Kajs Minkfarm

Vi har fået lov til at sende videoerne ud til hele verden og en fjern planet, hvis det kunne være til hjælp.

Kajs mail til mig, Greta Gallandy-Jakobsen, i eftermiddag:

“Vi tager mødrene væk fra minkhvalpene nu, vinden gik i syd i går, og larmen fra vindmøllerne kom lige ind over farmen, tæverne begyndte at bide deres hvalpe, lige som jeg havde regnet med. Sådan ser det ud nu.”

I vores efterfølgende samtale fortæller en rystet Kaj Bank Olesen om situationen. Han og hans medarbejdere er i fuld gang med at adskille minkhvalpene fra deres mødre, lige meget om de er gamle nok eller ej. Mødrene går amok over vindmøllestøjen, der kommer direkte ind over farmen. 21 mink hvalpe er blevet aflivet i dag, der er 40 andre, der er under observation. Det ser ikke kønt ud. Nogle af hvalpene er dog alt for unge til at overleve uden deres mor. Men når mødrene er i panik og bider dem ihjel, hvad så?

Og hvad siger Vestas? Og hvad siger Herning Kommune? Og hvad siger Sundhedsudvalget? Og hvad siger Miljøudvalget? Larmende tavshed over denne himmelråbende skandale ! Hvor længe endnu? De internationale medier begynder at røre på sig og vil nok snart stille nogle ubehagelige spørgsmål!

Hvordan kan det være, at det ene erhverv – vindmølleindustrien – skal bestemme over, om en anden virksomhed – for eksempel en minkavler  og et par andre – må eksistere?

Skriv en kommentar