• torsdag , 29 februar 2024

Medier

En hilsen fra protestgrupperne i Tyskland

Fotocollage_xx

“STURMWARNUNG IN RHEINLAND-PFALZ – Windkraft spaltet Dörfer und Regionen”, ny dokumentarfilm

Stormvarsel i Rheinland-Pfalz, vindkraft splitter landsbyer og regioner

Ny tysk dokumentarfilm fra tv stationen SWR, der blev vist den 24.4.2014. Borgerprotesterne er blevet så store, at medierne ikke kan ignorere dem længere. Denne dokumentarfilm fortæller om den tyske delstat Rheinland-Pfalz, en region med Tysklands største skove, hvor der bl.a. lever den europæiske vildkat, rød glente og masser af flagermus.

Delstatens unge Miljøminister fra partiet Die Grünen har pga. de meget emotionelle borgerprotester fundet en løsning: Når protesterne i kommunerne er for store, må man bøje sig demokratiets regler og opgive projekterne – ellers ikke. Filmen er ikke tekstet, men billederne siger det hele: Granvoksne mænd græder af vrede og afmagt over de politiske beslutninger, der handler om at fylde kommunekasserne med hele befolkningens penge, også pensionisternes og byboernes, der ikke får del af subsidierne. Vindindustriens partnere indrømmer blankt: Uden subsidier ingen vindmøller.

http://www.swr.de/zur-sache-rheinland-pfalz/gruene-energie-sturmwarnung-in-rheinland-pfalz/-/id=7446566/did=13039566/nid=7446566/1rk33x6/

Skriv en kommentar